Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Aart Jan de Geus blijft tot 2018 voorzitter van belangrijke Duitse denktank - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Aart Jan de Geus blijft tot 2018 voorzitter van belangrijke Duitse denktank

De Nederlandse oud-minister van sociale zaken Aart Jan de Geus blijft voor drie jaar extra voorzitter van de Bertelsmann Stichting. Dat heeft de stichting – die geldt als een van de belangrijkste Duitse denktanks – vrijdag bekendgemaakt. Hij wordt gewaardeerd om zijn vakkennis en politieke voelsprieten.

“De verlenging van zijn contract geeft aan hoeveel vertrouwen wij hebben in zijn fantastische optreden als voorzitter van onze stichting”, zegt professor Werner Bauer in een verklaring. Bauer is voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Bertelsmann Stichting.

Vice-voorzitter Liz Mohn – tevens grootaandeelhouder van de Bertelsmann AG en een van de machtigste vrouwen van Duitsland – zegt dat ze bij De Geus ‘niet alleen overtuigd is van zijn grote vakkennis en neus voor belangrijke politieke ontwikkelingen, hij zorgt met zijn creativiteit ook voor steeds nieuwe invalshoeken bij het stichtingswerk’.

Oud-minister

De Geus houdt zich bij de Bertelsmann Stichting vooral bezig met de thema’s Europa, arbeidsmarkt, globalisering en public relations. Hij is sinds 2011 verbonden aan de denktank en sinds 2012 als voorzitter. Daarvoor was hij onder andere vicevoorzitter van de vakcentrale CNV. In 2002 nam hij als minister van sociale zaken plaats in het eerste kabinet van Jan-Peter Balkenende. Hij bleef dat tot 2007, waarna hij overstapte naar de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

Meer buitenlandse werknemers

De Bertelsmann Stichting staat vanwege zijn adviezen in hoog aanzien bij de Duitse regering. De afgelopen jaren is er bijvoorbeeld veel onderzoek verricht naar de gevolgen van demografische veranderingen in Duitsland en de rest van Europa. Om tekorten op de arbeidsmarkt te voorkomen pleit de stichting er onder andere voor om meer buitenlandse werknemers naar Duitsland te halen.

Kritiek is er soms ook. Zo geldt de stichting als vrij ‘rechts’ en liberaal. Sommige mensen verwijten de stichting vooral de belangen van bedrijven te behartigen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: