Ga naar inhoud

Nederlanders slepen onderhoudsklus van RWE-windpark in de Noordzee binnen

Het Nederlandse bedrijf Fabricom Offshore Services heeft de opdracht binnen gesleept om het offshore windpark Nordsee Ost van RWE te onderhouden. Het bedrijf uit Den Helder verzorgt zeker de komende 4 jaar voor het onderhoud en de inspectie van 48 funderingen waarop de windmolens komen te staan.

Nordsee Ost is met een opgesteld vermogen van 295 MW een van de grootste windparken van RWE op zee en kan 300.000 huishoudens van elektriciteit voorzien.”Met dit project scheppen we werkgelegenheid voor de Nederlandse offshore industrie”, zegt  Essent-topman Erwin van Laethem. De 14 Nederlanders opereren vanuit Helgoland.

De fundering van het windpark in de Noordzee wordt straks door Nederlanders onderhouden. Foto: RWE
De fundering van het windpark in de Noordzee wordt straks door Nederlanders onderhouden. Foto: RWE

 

Stanley Maas, ceo van Fabricom Offshore Services is trots op het binnenslepen van de opdracht. “Ons bedrijf geeft een prioriteit aan het leveren van een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen.” Naar verwachting zal windpark Nordsee Ost in 2015 in bedrijf gaan. Afgelopen maand werd de laatste fundering voor het windpark geplaatst en aankomende maand zal worden begonnen met het bouwen van de windturbines. Fabricom kan vanaf deze zomer aan de slag.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: