Ga naar inhoud

Nederlandse uitvoer naar Duitsland groeit met 4%

Nederland was in 2013 met 10% aandeel de grootste exporteur naar Duitsland. De uitvoer groeide afgelopen jaar maar liefst met 4%. Het totale handelsvolume komt nu uit op 160 miljard euro. Opvallend is dat andere sterke exporteurs als China en de Verenigde Staten ver terugvielen. Ook blijft Nederland verreweg de belangrijkste investeerder in Duitsland.

Nederland kampioen export naar Duitsland

Nederland is net als voorgaande jaren het belangrijkste land waaruit Duitsland goederen importeert. Ten opzichte van 2012 was er zelfs een groei van 4,1%. Opvallend is dat andere sterke importeurs als China en de Verenigde Staten flink terugvielen, respectievelijk met -6,9% en -4,1%.

Export van Duitsland naar Nederland groeit

Nederland was in 2013 de vierde bestemming van de Duitse export. Duitsland exporteerde 1% meer naar ons land. Dat is 71,1 miljard euro. Het totale handelsvolume tussen Nederland en Duitsland (import+export) komt daarbij op 160 miljard, dat is 3 miljard meer dan in 2012.

Bijna kwart investeringen komt uit Nederland

Van alle landen die in Duitsland investeren gaat Nederland onbedreigd aan kop. Ten opzichte van 2010 groeide het aantal investeringen zelfs met 4,1%.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: