Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Chaos op vliegvelden, Duitse bedrijven geliefd en industrie verplaatst productie naar buitenland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Lufthansa moet 3.800 vluchten schrappen door stakingen, vanaf woensdag dreigt 3 dagen lang een grote chaos. Duitse bedrijven hebben een goede naam in Europa en industrie wil productie vaker naar het buitenland verplaatsen.

Staking

Chaos dreigt: Lufthansa schrapt 3.800 vluchten

Op verschillende vliegvelden in Duitsland is het vanaf woensdag complete chaos. Na eerder het grondpersoneel leggen nu de piloten in bijvoorbeeld Düsseldorf en Frankfurt het werk neer. Vliegtuigmaatschappij Lufthansa houdt bijna alle vliegtuigen aan de grond. Ongeveer 425.000 passagiers worden getroffen door de staking.

Imago

BMW heeft de beste naam in Europa

Duitse bedrijven hebben een goede naam, zeker binnen Europa.Van de eerste 15 ondernemingen op de imagoranglijst komen er 12 uit Duitsland, blijkt uit onderzoek. BMW staat eerste, gevolgd door het Brits-Nederlandse concern Unilever. Maar wereldwijd gezien doet Duitsland niet mee, dan domineren vooral de Verenigde Staten en haalt BMW net de 14e plek.

Globalisering

Duitse bedrijven vaker naar buitenland om lage kosten

De Duitse industrie zoekt het buitenland weer op als goedkopere productielocatie. De afgelopen tien jaar was dat argument steeds minder belangrijk geworden. Maar volgens de Duitse Handelskamer DIHK willen steeds meer ondernemers hun productie naar het buitenland verplaatsen. Volgens de handelskamer een slecht teken voor de Duitse economie.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: