Ga naar inhoud

Nederlandse ziekenhuizen laten Siemens digitaal patiëntendossier maken

Het Duitse industrieconcern Siemens gaat voor de universiteitsziekenhuizen van Groningen (UMCG) en Rotterdam (Erasmus MC) een digitaal patiëntendossier ontwikkelen. De opdracht heeft een omvang van 50 miljoen euro en is één van de grootste klussen ooit voor de medische tak van Siemens.

De Nederlandse academische ziekenhuizen bestellen bij Siemens een speciaal voor hen ontwikkeld softwaresysteem ‘Soarian Clinicals’, een digitaal patiëntendossier waardoor artsen toegang hebben tot de meest recente gegevens over de patiënt. Het systeem koppelt relevante diagnoses aan resultaten uit laboratoria en behandelingsinformatie. Siemens zegt dat het nieuwe systeem veel bureaucratie wegneemt voor artsen en verplegend personeel, zodat ze meer tijd aan de patiënt kunnen besteden. 

Grote opdracht

Volgens Siemens is het een van de grootste ict-opdrachten ooit voor zijn bedrijfstak ‘Health Care’. Naast de levering van de systemen omvat het een tienjarig onderhoudscontract dat eind volgend jaar van start gaat. De ziekenhuizen hebben elk zo’n 1.300 bedden en 11.000 medewerkers.

Concurrent voor Philips

Siemens Health Care is naast leverancier van ziekenhuissoftware vooral groot in de productie van medische apparaten. Philips en General Electric behoren daar tot de grootste concurrenten. Andere spelers zijn onder meer Toshiba en Samsung.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: