Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsers willen toch schaliegas, start-up-kapitaal voor mkb, en lidmaatschap IHK onder vuur

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Door de Krim-crisis wint de winning naar schaliegas in Duitsland aan populariteit, Berlijnse start-up investeerder steekt nu ook geld in mkb en Karlsruhe onderzoekt verplicht lidmaatschap Handelskamer.

Schaliegas

Rusland-crisis maakt schaliegas populair

Is Duitsland te afhankelijk van Russisch gas? Door de Krim-crisis wordt nu koortsachtig naar alternatieven gezocht. Ondanks het verbod op de methode door milieuminister Hendricks eerder dit jaar, willen CDU-politici en het bedrijfsleven dat er wel naar schaliegas wordt gekeken. Inmiddels begint BASF-dochter Wintershall met proefboringen.

Investeerders

Start-up-investeerder Rocket Internet kijkt naar mkb

Met investeringen in start-ups als Zalando en Groupon hoort Rocket Internet bij de grootste financierders binnen de Duitse internetsector. Via een nieuw platform wil de Berlijnse venture capitalist nu ook geld steken in het mkb.

Handelskamer

Karlsruhe bekijkt verplicht lidmaatschap handelskamer

De meeste Duitse bedrijven zijn verplicht lid van de lokale kamer van koophandel (IHK). En niet elke ondernemer zit daar op te wachten. Nu houdt het constitutioneel gerechtshof in Karlsruhe deze verplichting voor het eerst sinds 1962 tegen het licht.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: