Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Kasper Dijk: Stabiliteit is geheim achter snelle kampioenschap Bayern München - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Kasper Dijk: Stabiliteit is geheim achter snelle kampioenschap Bayern München

Voetbalclub Bayern München is dinsdagavond de snelste kampioen ooit van Duitsland geworden. De Beierse club speelt de sterren van de hemel. Het geheim daarvan heet geen Van Gaal of Guardiola. Bundesliga-kenner en journalist Kasper Dijk vertelt over de echte redenen van de heerschappij van Bayern München en hij zet een aantal opmerkelijke feiten op een rij.

De Beierse succesmachine is onstuitbaar. Bayern werd na 27 speelronden ongeslagen de Meister van Duitsland. Nog nooit wist een team al in maart de Bundesliga te winnen. In totaal heeft de club uit München maar liefst al 52 wedstrijden op rij niet meer verloren, de langste ongeslagen reeks ooit in de Duitse topcompetitie. Met het snelle kampioenschap kan de ploeg van trainer Josep Guardiola een beetje vergeten dat voorzitter Uli Hoeneß wegens belastingontduiking 3,5 jaar achter de tralies verdwijnt. Hij wordt gezien als de vader van het succes.

Kasper Dijk: stabiliteit is succesfactor

De Nederlandse steraanvaller Arjen Robben tekende vorige week bij. Hij heeft met 10 doelpunten en 6 voorzetten bijgedragen aan het Beierse succes.

Arjen Robben was gisterenavond met Bayern München net als de rest van het seizoen ongrijpbaar voor de concurrentie. Hier ontwijkt hij een verdediger van Hertha BSC.

8 Bayern-feiten

Bayern-feiten verzameld door Kasper Dijk.
Nog nooit vertoond:
 1. 19 Bundesligazeges op rij
 2. De eerste 27 wedstrijden van het Bundesligaseizoen zonder nederlaag
 3. 25 overwinningen in de eerste 27 wedstrijden
 4. 77 punten na 27 wedstrijden
 5. 79 goals na 27 wedstrijden
 6. 52 wedstrijden in de Bundesliga zonder nederlaag
 7. 64 wedstrijden op rij met minimaal één goal
 8. 19 wedstrijden op rij met minimaal twee goals

Ook opmerkelijk:

 • Voor de achtste keer op rij speelde Bayern de kampioenswedstrijd niet in eigen stadion.
 • Sinds 1999/2000 hebben ze niet meer thuis de beslissende punten voor de titel gepakt.
 • Onder Van Gaal werd Bayern ook in 2009/2010 kampioen in Berlijn. Ook toen won Bayern met 1-3, onder meer dankzij twee treffers van Arjen Robben.

Jos Luhukay

Tegenstander gisterenavond was Hertha BSC. In het uitverkochte Olympiastadion in West-Berlijn bood de ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay amper tegenstand. Maar het verlies is zeker geen schande. Hertha verraste vriend en vijand door als promovendus zich lang in de middenmoot te handhaven.

De laatste weken draait het niet meer zo lekker bij de hoofdstedelingen. Luhukay is vooral druk bezig met het temperen van de verwachtingen. “Europees voetbal in het nieuwe seizoen zou een groot risico zijn, omdat we niet wekelijks topprestaties kunnen leveren”, aldus de Limburger.

De Nederlandse trainer Jos Luhukay probeert de verwachtingen te temperen.

Nederlandse trainers

De Bundesliga kent dit jaar bijzonder veel Nederlandse trainers. Jos Luhukay presteert met Hertha BSC het beste en staat op plaats 9. Onderin bungelen zijn landgenoten. Op plaats 15 is Huub Stevens een paar weken geleden aangetreden om VfB Stuttgart te redden.

Gertjan Verbeek moet Nürnberg in de Bundesliga houden.

Gertjan Verbeek probeert sinds dit najaar het hachje te redden van 1. FC Nürnberg. Hij staat op een gevaarlijke voorlaatste plaats maar heeft nog aansluiting met de rest. Bert van Marwijk stond kort aan het roer bij HSV uit Hamburg. Na zijn ontslag eerder dit jaar heeft de club de weg naar boven nog niet gevonden en staat het ingeklemd tussen Stevens en Verbeek.

Duitslandnieuws over Duits voetbal

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: