Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Rechterhand Merkel krijgt toch baan, inval bij Deutsche Bank en Berlijn koopt Spreepark

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De weg is vrij voor de voormalige rechterhand van Merkel om toch bij de Deutsche Bahn aan de slag te gaan. Justitie doet opnieuw een inval bij Deutsche Bank en Berlijn koopt een vervallen attractiepark.

Pofalla

Rechterhand Merkel toch bij spoorwegen aan de slag

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble ziet er van af om zijn nieuwe staatssecretaris in de raad van toezicht van de Duitse spoorwegen te positioneren. Het voorkomt een belangenconflict en maakt de weg vrij voor de voormalige rechterhand van Angela Merkel, kabinetschef Ronald Pofalla. Eerder dit jaar ontstond er hevig protest tegen de nieuwe positie van Pofalla bij Deutsche Bahn. Het zou belangenverstrengeling in de hand werken.

Deutsche Bank

Justitie doet opnieuw inval bij Deutsche Bank

Nog een schandaal voor Deutsche Bank. In samenhang met het Kirch-proces, viel de Duitse justitie dinsdag opnieuw de kantoren van de Deutsche Bank binnen. Rechercheurs doorzochten kantoren in Frankfurt.

Spreepark

Berlijn koopt vervallen attractie park

Jarenlang stonden de attracties van het Spreepark in Oost-Berlijn te verrotten. Enorme kunststoffen dinosauriërs waren omgevallen tussen het onkruid. Daar kan nu snel verandering in komen. Een vastgoedfonds van de stad Berlijn heeft de grond gekocht. Er moet nu een ‘hoogwaardig cultuur en vrijetijdspark’ ontstaan.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: