Ga naar inhoud

Duitse ministers rijden vervuilend

Voor de achtste maal neemt de Deutsche Umwelthilfe de dienstwagens van de Duitse ministers onder de loep. De milieuorganisatie geeft ze allemaal een gele kaart. Vorig jaar deelde de belangenclub nog rode kaarten uit. De politici boeken dus vooruitgang, zo stelt de organisatie. De CSU vervuilt het meest, de Linken zijn het meest schoon.

Minister van Gezinszaken Manuela Schwesig (SPD) heeft een Audi A8L 3.0 TDI en staat daarmee op een gedeelde 5e plek met Andrea Nahles, Sigmar Gabriel en Heiko Maas.

Alle Duitse ministers krijgen een gele kaart

1. Hermann Gröhe

Voor het ministerie van Volksgezondheid wordt Hermann Gröhe (CDU) met een Audi A8L 3.0 TDI quattro (diesel, bouwjaar 2013) rondgereden. De auto heeft een CO2-uitstoot van 171 gram/km en is daarmee de grootste vervuiler van allemaal.

2. Alexander Dobrindt

De minister van Verkeer laat zich graag fotograferen met elektrische auto’s. Zelf geeft Alexander Dobrindt (CSU) met zijn BMW 750Ld xDrive (diesel, bouwjaar 2012) niet het beste voorbeeld. Deze auto heeft een uitstoot van 169 gram/km.

3. Christian Schmidt

Ook de nieuwe minister van Landbouw had voor een meer milieuvriendelijke auto kunnen kiezen. Christian Schmidt (CSU) heeft dezelfde bolide als zijn collega van verkeer. Een BMW 750Ld xDrive (diesel, bouwjaar 2014) met een uitstoot van 169 gram/km.

4. Barbara Hendricks

Nota bene de minister van Milieu hoort bij de meest vervuilende ministers. Barbara Hendricks (SPD) laat zich vervoeren in een Audi A8 3.0 TDI quattro (diesel, 2013). Ook deze auto stoot 169 gram/km uit.

5. Andrea Nahles

Andrea Nahles (SPD) is de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij heeft een Audi A8L 3.0 TDI quattro (diesel, bouwjaar 2014) met een uitstoot van 158 gram/km.

6. Sigmar Gabriel

SPD-leider en minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel heeft dezelfde auto als Nahles en komt daarmee ook uit op een uitstoot van 158 gram/km.

7. Manuela Schwesig

Ook de minister van Gezinszaken Manuela Schwesig (SPD) heeft een Audi A8L 3.0 TDI quattro (diesel, bouwjaar 2014) en dus een uitstoot van 158 gram/km.

8. Heiko Maas

Net als zijn voorgaande SPD-collega’s rijdt minister van Justitie Heiko Maas (SPD) een Audi A8L 3.0 TDI quattro (diesel, bouwjaar 2014). Ook deze heeft dus een uitstoot van 158 gram/km.

9. Gerd Müller

Minister Gerd Müller (CSU) van Ontwikkelingssamenwerking is weer een fractie schoner met zijn Audi A8 3.0 TDI quattro (diesel, bouwjaar 2014).  De CO2-uitstoot is 155 gram/km.

10. Johanna Wanka

Johanna Wanka (CDU) is de minister van Onderwijs en heeft de minst vervuilende auto van al haar collega’s. Ze rijdt als enige in een Mercedes Benz S350 BlueTEC lang (diesel, bouwjaar 2014). Deze dienstauto heeft een uitstoot van 48 gram/km. Daarmee heeft ze geleerd van vorig jaar toen ze de lijst nog aanvoerde. Ze kreeg toen een rode kaart voor haar Mercedes Benz S 350 BlueTec 4Matic, met 258 pk, een  7,3 liter diesel. Goed voor een uitstoot van 193 gram/km.

Rode kaart voor Hannelore Kraft

Deutsche Umwelthilfe keek ook naar alle politiek leiders van de Duitse deelstaten. Minister-president Winfried Kretschmann (Grüne) van Baden Württemberg is het minst vervuilend met 115 gram/km. Hij krijgt een groene kaart voor zijn Mercedes Benz S300 BlueTEC HYBRID lang (diesel-hybride, bouwjaar 2014). Minister-president Hannelore Kraft (SPD) kreeg de meest rode kaart voor haar Audi A8 4.0 TFSI quattro (benzine, bouwjaar 2013). Deze auto heeft een uitstoot van 219 gram/km. Volker Bouffier (Hessen), Klaus Wowereit (Berlijn), Horst Seehofer (Beieren) en Stanislaw Tillich (Saksen) doen het niet veel beter en krijgen ook rood.

Groene, gele en rode kaarten

Groene kaart: ≤ 130 g CO2/km (EU-limiet sinds 2012)
Gele kaart: 131 – 174 g CO2/km
Rode kaart: ≥ 175 g CO2/km

In het onderzoek zijn de auto’s van bondskanselier Merkel, en die van de ministers van Binnen- en Buitenlandse Zaken, Defensie en Financiën niet opgenomen.

 Zie ook:

Duitslandnieuws over auto-industrie

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: