Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Trein heeft last van bus, milde winter doet bouw goed en helft Duitsers rekent nog in marken

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Spoorwegen hebben flink last van de oprukkende lange-afstandsbussen, de bouw profiteert flink van de milde winter en de helft van de Duitsers rekent bij grote uitgaven nog altijd om in Duitse marken.

Lange-afstandsbussen

Spoorwegen verliezen 40 miljoen aan lange-afstandsbussen

Goedkoop reizen tussen de grote steden, directe verbindingen tot diep in de provincie: met hun service hebben lange-afstandsbussen een gat in de markt gevonden. Volgens Spiegel Online verloor de Duitse Spoorwegen afgelopen jaar ongeveer 40 miljoen euro omzet aan de relatief nieuwe concurrentie.

Bouw

Bouw doet goede zaken door milde winter

Zo mild als de Duitse winter was, zo goed gaat het in de bouw. De aannemers maken gebruik van het lentegevoel en maken grote omzetten. In januari steeg de omzet met 22 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar ervoor. Problemen zijn er nog wel. Doordat de coalitievorming van Merkel relatief lang duurde, lopen enkele projecten vertraging op doordat er pas later knopen werden doorgehakt.

Duitse mark

Helft van de Duitsers rekent nog om marken

Zo’n 51% van de Duitsers rekent bij grote uitgaven nog altijd om naar D-Mark. Vooral vrouwen kunnen het niet laten. Opleiding, leeftijd en zelfs burgerlijke staat spelen een rol.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: