Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Schaliegas bij Ruslandcrisis, CDU mort over pensioen en MAN krijgt kwart miljard euro boete

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland moet de omstreden methode van schaliegas overwegen wanneer er een energiecrisis met Rusland komt, de leeftijdsverlaging van de pensioenen zorgt voor ruzie binnen de coalitie Merkel en MAN Trucks krijgt flinke boete.

Schaliegas

Eurocommissaris wil schaliegas bij energiecrisis Rusland

Duitsland moet serieus de winning van schaliegas overwegen, zegt eurocommissaris Günther Oettinger. Hij waarschuwt dat vanwege de Krim-crisis de prijzen van olie, gas en benzine flink kunnen stijgen. Minister van Milieu Barbara Hendricks (SPD) wees de omstreden methode eind januari nog hard af.

Prepensioen met 63 jaar

Pensioensleeftijd zorgt voor strijd binnen Merkels coalitie

Een maand geleden leek alles in kannen en kruiken, maar nu wankelt het plan van een vervroegd pensioen van minister van Werkgelegenheid Andrea Nahles (SPD). Vanuit coalitiepartij CDU klinkt gemor. De christen-democraten sluiten zich aan bij de vrees uit het bedrijfsleven dat als de pensioensleeftijd naar 63 jaar wordt verlaagd dit de economie schaadt. Verschillende CDU-parlementariërs dreigen met obstructie.

MAN Trucks

Corruptie kost MAN kwart miljard

De Duitse vrachtwagenbouwer MAN moet na een smeergeldaffaire een kwart miljard euro aan boete betalen. Het bedrijf dat inmiddels in handen van Volkswagen is hoeft het verrassend hoge bedrag niet helemaal zelf te betalen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: