Ga naar inhoud

Duitsland en Nederland beste logistieke handelsnaties ter wereld

Duitsland en Nederland zijn de best functionerende handelslanden ter wereld. Dat blijkt uit een logistiek rapport dat de Wereldbank deze week presenteerde. België maakt de top 3 van 160 landen compleet. Volgens de ontwikkelingsbank is logistiek een belangrijke indicator voor de mate van economische groei.

De Logistics Performance Index van de Wereldbank houdt bij hoe efficiënt handelsstromen in een land lopen. De organisatie kijkt daarbij naar vrachtvervoer, opslag, douaneformaliteiten en betalingssytemen. De lijst is volgens de ontwikkelingsbank een goede indicator voor economische groei, omdat een goed functionerend logistiek systeem daarvoor van groot belang is.

Top 10 beste logistieke landen

  1. Duitsland (4,12) 100,0
  2. Nederland (4,05) 97,6
  3. België (4,04) 97,5
  4. Groot-Brittannië (4,01) 96,6
  5. Singapore (4,00) 96,2
  6. Zweden (3,96) 94,9
  7. Noorwegen (3,96) 94,8
  8. Luxemburg (3,95) 94,4
  9. Verenigde Staten (3,92) 93,5
  10. Japan (3,91) 93,4

Legenda: Land (score) % van nummer 1

Binnen de top 5 is Singapore het enige niet-Europese land. Helemaal onderaan de lijst van 160 landen staan Afghanistan, de Democratische Republiek Congo en Somalië.

 De Rotterdamse haven.

Nederland stijgt

Nederland is flink geklommen, want het stond in 2012 nog op de vijfde plek. Ook toen stond Duitsland een plekje hoger en was Singapore lijstaanvoerder. Nederland heeft de hoge positie te danken aan de goede logistieke systemen, infrastructuur en de efficiënte douane.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: