Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse tank-deal met Rusland, ESM-oordeel sterkt Bondsdag en vrouwen krijgen 22% minder

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duits bedrijf Rheinmetall Defence blijft tanks leveren aan Rusland, Duitsland mag meedoen aan de ESM, maar de Bondsdag krijgt er een zware stem in en vrouwen verdienen 22% minder dan mannen.

Rusland

Duitsland blijft tanks leveren aan Rusland

Ondanks internationale protesten tegen het Russische optreden in de Krim-crisis, blijft het Duitse Rheinmetall Defence tanks leveren aan Poetin. Volgens het bedrijf komt het eenvoudigweg de afspraken na. 

ESM

ESM-oordeel versterkt positie Bondsdag

Het constitutioneel hof in Karlsruhe staat de Duitse regering toe om mee te doen aan euronoodfonds ESM. Maar het hof stelt voor eventuele betalingen en verhogingen van de Duitse limiet strenge voorwaarden.

Vrouwen

Duitse vrouwen krijgen 22% minder loon dan mannen

De salariskloof tussen mannen en vrouwen in Duitsland is afgelopen jaar niet kleiner geworden. Vrouwen krijgen voor hun werk in totaal 22% minder uitbetaald, berekende het Duitse bureau voor de statistiek dinsdag.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: