Ga naar inhoud

BMW blij met ‘VDL-familie’: alle overloop Mini-productie gaat naar Born

Als er meer Mini's worden besteld, betekent dat meer werk voor VDL-Nedcar in Born. De ooit zo geplaagde Limburgse productielocatie lijkt een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan. Born gaat definitief alle overloop uit de hoofdlocatie Oxford opvangen, vertelt BMW-bestuurder Harald Krüger tegenover Duitslandnieuws. Hij heeft een goede band met familie Van der Leegte.

Deze zomer begint BMW met de productie van de Mini in Born. In de opstartfase zullen enkele tienduizenden stuks van de band rollen. Maar daar blijft het niet bij. Aan de vooravond van de toelichting op de jaarcijfers in München vertelt Harald Krüger, lid van de raad van bestuur van BMW aan Duitslandnieuws dat Born definitief alle overloop uit de hoofd-locatie Oxford zal opvangen. Dat is een stevige bevestiging voor een constante stroom aan orders voor de langere termijn voor de ooit zo geplaagde Nedcar-fabriek.

De analyse door Derk Marseille vanuit München

Vertrouwen in Van der Leegte

Met een ‘big smile’ spreekt  Krüger over de rol van VDL-ceo Wim van der Leegte. Met enkele belangrijke economische garanties van de Nederlandse overheid kon VDL Nedcar redden en vervolgens BMW binnenhalen. Van der Leegte liet Krüger de hele familie ontmoeten, tot groot plezier van de BMW-bestuurder.  “En ja, ook zijn zoon heb ik leren kennen. Die was erbij. Net als zijn dochter. VDL is een zeer betrouwbare partner voor BMW.” Krüger is bij BMW verantwoordelijk voor alle productie en logistieke planning.

Beluister het hele interview van Derk Marseille met Harald Krüger

Meer audio van Duitslandnieuws:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.