Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Porsche wint miljardenruzie, RWE-gas voor Russen en industrie krijgt 80% korting op stroom

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Porsche hoeft geen schadevergoeding van miljarden te betalen aan hedgefonds, Duitse regering laat RWE-gas over aan de Russen en de Duitse zware industrie krijgt straks nog maar 80% korting op de energierekening.

Porsche

Porsche hoeft hedgefonds geen miljarden te betalen

Porsche heeft een belangrijke slag gewonnen. Het hedgefonds dat miljarden verloor door het overnamebod van VW heeft geen recht op een schadevergoeding. Maar Porsche kan wel meer rechtszaken verwachten.

RWE

Duitsland laat RWE-gas over aan de Russen

Aan de ene kant wil Duitsland sancties opleggen aan Rusland. Aan de andere kant heeft de regering er geen problemen mee dat Russische oligarchen grote Duitse energiebedrijven als RWE Dea overnemen.

Eco-korting

Duitsland stevent af op compromis met Brussel om eco-korting

In de strijd tussen Berlijn en Brussel rond de miljardenkorting die Duitsland de eigen zware industrie geeft op de energierekening, lijkt een compromis in zicht. Bedrijven die veel stroom verbruiken zouden in plaats van een algehele vrijstelling nu 20% van de reguliere prijs moeten betalen. En er komt een maximum.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: