Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse wapenindustrie op stoom, Dr. Oetker heeft ruzie en Eon wil geen sancties voor Rusland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse wapenindustrie doet goede zaken en boort nieuwe markten aan in de Arabische wereld. Jarenlange ruzie binnen Dr. Oetker-familie duurt voort en E.on vindt dat sancties relatie met Rusland schaden.

Wapenindustrie

Duitse wapenindustrie profiteert van onrust in de wereld

Wereldwijd stijgt de omzet voor wapens en de Duitse wapenindustrie staat daarbij met de neus vooraan. Alleen de Verenigde Staten en Rusland produceren meer tanks en gevechtsvliegtuigen. Om de productie op niveau te houden leveren Duitse bedrijven steeds meer wapens aan Azië en Zuid-Amerika, en binnenkort ook aan Arabische landen.

Dr. Oetker

Dr. Oetker-familie vecht elkaar de tent uit

August Oetker bestrijdt dat de ruzie binnen familiebedrijf Dr. Oetker de fabrikant zelf in gevaar brengt. “Onzin”, stelt hij terwijl een aantal investeringen uitblijven. Volgens Oetker – die vandaag 70 jaar wordt – wordt het alleen een probleem als de strijd nog tientallen jaren aanhoudt. De twist gaat over wie in de toekomst op de directeursstoel mag plaatsnemen. Het is niet de enige familieruzie bij Duitse bedrijven. Zo splitsten de broers Albrecht hun discounterimperium Aldi op in Noord en Zuid in de jaren ’60. In mei staan oom en neef van de grootste slager in Duitsland Tönnies voor de rechter.

E.on

Duitse energiereus E.on wil geen sancties tegen Rusland

De grootste energieleverancier van Duitsland E.on wil niet dat er meer sancties worden opgelegd aan Rusland. Het bedrijf dat ook actief is in Nederland is bang voor de goede verhouding met het land van president Poetin. “We moeten die samenwerking niet zomaar op het spel zetten”, zegt Johannes Teyssen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: