Ga naar inhoud

Laatste oefening Nederlandse commando’s in Duitsland voor uitzending naar Mali

Het Nederlandse Korps Commandotroepen vertrekt in april voor een vredesmissie naar Mali. Dat kan niet zonder een een laatste grote schietoefening in Duitsland waar verschillende onderdelen oefenen om samen te werken. Duitsland is voor het Nederlandse leger de belangrijkste samenwerkingspartner. Luister naar de reportage van Derk Marseille.

Aan de horizon van de heide even boven Hannover in Duitsland stuiven rookwolken op, een fractie later dringen de doffe klappen door. Mortieren à 700 euro per stuk worden afgevuurd op een fictieve vijand. Aan de rand van het strijdgewoel overziet kolonel Jan Swillens de manoeuvres van zijn manschappen. Hij is commandant van het Korps Commandotroepen (KCT), de elite van het Nederlandse leger. De ruim 90 militairen gaan in april op VN-missie in Mali.

De grootscheepse oefening is niet geheel toevallig in Duitsland, zegt kolonel Swillens. “Duitsland is voor ons de belangrijkste partner op militair gebied. En bovendien, zo’n grote schietoefening als deze is in Nederland niet te houden. Daar hebben we de ruimte ook niet voor.”

Kolonel Jan Swillens. Foto: Bertus Bouwman/Duitslandnieuws
Kolonel Jan Swillens. Foto: Bertus Bouwman/Duitslandnieuws

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: