Ga naar inhoud

Krantenkiosk: De nieuwe koers van VW, blik in de toekomst op CeBIT en Hoeneß toont verdorven elite Duitsland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Volkswagen hoeft de wereldmarkt niet te beheersen, de nieuwe koers is groener en op winst gericht, de gadgets op CeBIT gaan verder dan zelfrijdende auto's en de milde straf voor belastingontduiker Hoeneß.

Volkswagen

De nieuwe strategie van VW-baas Winterkorn

Geen wedloop meer tegen Toyota en GM. Volkswagen-baas Martin Winterkorn zweert nu bij andere doelen. Wereldmarktleider zijn is niet meer het grote doel. Het bedrijf wil groener worden en daarmee meer cash binnen halen.

CeBIT

De gadgets van CeBIT

Terwijl bedrijven experimenteren met zelfrijdende auto’s of de analyse van big data, zijn grote onderzoeksinstituten en kleine start-ups vaak in gedachten al een stap verder. Een blik in de toekomst op de computerbeurs CeBIT in Hannover.

Hoeneß

Proces Hoeneß: de verdorven elite van Duitsland

Na het oordeel tegen voetbalicoon Uli Hoeneß moet Bayern München verklaren of de belastingontduiker als voorzitter te handhaven is. Het voetbalicoon dreigt nu alles te verliezen. Tegelijkertijd toont het proces hoe vertroebeld het staatsbegrip van de Duitse elite is.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: