Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Tralies dreigen voor Hoeneß, Russen kopen Duitse gasopslag en mkb’er koopt Nürburgring

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het lijkt er steeds meer op dat belastingzondaar Uli Hoeneß achter de tralies verdwijnt, Russen willen een groot deel van de Duitse gasinfrastructuur kopen en mkb'er verslaat investeerders bij de koop van de Nürburgring.

Proces Hoeneß

Steeds waarschijnlijker dat Uli Hoeneß achter de tralies verdwijnt

Duitsland kijkt vol verbazing toe. Het bedrag dat oud-voetballer Uli Hoeneß voor de belastingdienst achterhield wordt steeds groter. Eergisteren was het nog 3,5 miljoen, gisterenmiddag klom het via 18,5 en 23 naar 27,2 miljoen euro. Zijn berouw op de eerste procesdag ziet er nu erg ongeloofwaardig uit. Zijn sociale engagement smelt als sneeuw voor de zon in vergelijking met de monstrueuze sommen geld waarmee hij smeet. Zelfs zijn advocaten lijkt verrast te zijn. De grote man van Bayern München blijft een voorbeeld; voor alle gokkers.  Een gevangenisstraf wordt steeds waarschijnlijker.

Russisch gas

Russen kopen belangrijkste gasopslag in Duitsland

De afhankelijkheid van Russisch gas doet vele Duitsers de wenkbrauwen fronsen. Maar het wordt erger. Nu wil Gazprom een groot deel van de Duitse gasinfrastructuur kopen.

Nürburgring

Failliete racebaan Nürburgring gekocht door mkb’er

Een mkb’er verslaat een internationale groep van investeerders. De Nürburgring komt niet in handen van het biedersconsortium HIG Capital, maar de Düsseldorfse leverancier van auto-onderdelen Capricorn gaat er met het circuit vandoor. Capricorn wil het pretpark naast het circuit inclusief de nieuwe achtbaan sluiten en in plaats daarvan een onderzoeksinstituut lokken.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: