Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse vrouwen willen geen CEO worden, klimaatdoelen in gevaar en ADAC moet half miljard betalen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Er is geen economische macht met zo weinig topvrouwen als Duitsland, ondanks de groene voornemens stoot Duitsland meer CO2 uit dan vorig jaar en ADAC moet half miljard aan belasting nabetalen.

Vrouwenquotum

Arabische Emiraten heeft meer topvrouwen dan Duitsland

Volgens onderzoek van Der Spiegel heeft Duitsland minder topvrouwen dan alle andere economische machten in de wereld. Zelfs in de Verenigde Arabische Emiraten hebben meer vrouwen een leidende functie. Een resultaat waar Duitsland van schrikt.

Broeikasgassen

Duitse klimaatdoelen in gevaar

Duitsers zien zichzelf graag als voorlopers bij het beschermen van het klimaat. Maar de cijfers laten een ander beeld zien. Afgelopen jaar steeg opnieuw de CO2-uitstoot.

ADAC

ADAC moet half miljard aan belasting nabetalen

De crisis bij de ADAC lijk maar niet te bedaren. De Duitse zusterorganisatie van de ANWB moet volgens Der Spiegel ongeveer nog 500 miljoen euro aan achterstallige belasting betalen. De onderzoekers zien zelfs aanwijzingen voor doelbewuste belastingontduiking.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: