Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Trucks verlaten lokale wegen, BMW boert goed met e-auto’s en helft meer bijstand voor immigranten

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Vrachtwagens gebruiken ondanks uitbreiding LKW-Maut minder steeds de provinciale wegen, BMW boert goed met elektrische auto's en vijftig procent meer immigranten krijgen bijstandsgeld in Duitsland.

LKW-Maut

Uitbreiding LKW-Maut stuurt vrachtwagens weer de Autobahn op

De kritiek van tegenstanders van tol klopt niet helemaal. Kort nadat de tol voor vrachtwagens is uitgebreid naar de grotere provinciale wegen vreesden veel mensen dat zware combinaties op de nog kleinere wegen terecht zouden komen. Een onderzoek van het ministerie van Verkeer laat zien dat dit niet het geval is.

Elektrische auto’s

BMW: verdienen geld met elektrische auto’s

BMW-topman Norbert Reithofer staat vanwege zijn elektrische autostrategie in de schijnwerpers. Voor sceptici van de nieuwe technologie had hij een verrassende mededeling.

Bijstand voor immigranten

Helft meer bijstandsgeld voor EU-immigranten

De discussie over de Harz IV-bijstand voor Roemenen en Bulgaren laait weer op. Volgens cijfers van het Duitse arbeidsbureau steeg het aantal immigranten dat bijstand ontvangt met 50%. Volgens experts kan de situatie nog erger worden.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: