Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Events: ITB Berlijn in jubelstemming door recordjaar Duits toerisme - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Events: ITB Berlijn in jubelstemming door recordjaar Duits toerisme

De Duitsers zijn in de vakantiestemming en dat mag wat kosten. De Duitse toerismebranche is optimistisch omdat er steeds meer geld wordt uitgegeven aan de duurdere reizen. De sector komt deze dagen samen in Berlijn op de toerismebeurs ITB. Ook naar Duitsland zelf kwamen steeds meer toeristen. Het is voor Nederlanders één van de populairste bestemmingen.

De Duitsers hebben zin om wat van de wereld te zien en ze hebben er ook nog eens het geld voor. De Duitse toerismesector verwacht daarom ook een recordomzetten te halen. “De Duitsers zitten op hun gepakte koffers”, zegt Jürgen Büchy, voorzitter van brancheorganisatie DR tegen WirtschaftsWoche. Vandaag is de reisbeurs ITB in Berlijn begonnen. De branche denkt dit jaar een groei te halen van 1,5 tot 2%.

Verder en duurder

Gelet op de boekingen die nu al gedaan zijn, willen Duitsers meer geld voor hun vakantie uitgeven, zegt Büchy. “Ze boeken hun vakantie erg vroeg en ze willen steeds vaker een luxe trip in het hoogste prijssegment maken.” Dat brengt de reisbranche in Duitsland al een groei van iets minder dan tien procent. Bovendien hebben ze een goed winterseizoen achter de rug. Organisators en reisbureaus haalden 2 tot 4% meer omzet.

Duitsers pakken hun koffers graag voor een reis naar de Middellandse Zee. Favoriete bestemmingen zijn de Balearen, Griekenland, Tunesië en Turkije. Daarbij heeft het door de crisis getroffen Griekenland echt een comeback gemaakt, zegt Büchy. Bij de verre reizen weten steeds meer mensen de Arabische Emiraten en de Caribische eilanden te vinden. Reizen naar Egypte Bulgarije en Italië liepen daarentegen terug.

Meer toeristen naar Duitsland

De Duitse reisbureaus verkochten in 2013 40 miljoen professioneel georganiseerde reizen. Meer dan twee derde daarvan ging naar het buitenland. Maar ook steeds meer mensen zochten Duitsland op. Het jaar 2013 was een record met 410,8 miljoen overnachtingen. Ook voor Nederlanders hoort Duitsland samen met Frankrijk bij de populairste bestemmingen. Andersom vormen de Duitsers ook nog altijd de grootste groep toeristen die Nederland bezoeken.

Barometer voor de conjunctuur

De Internationale Tourismus-Börse (ITB) die vandaag geopend is geldt als een conjunctuurbarometer. De beurs wordt door de branche ook benut om bij de politiek aandacht te vragen voor hun standpunten. Zo is er forse kritiek op de plannen van de regering Merkel om buitenlanders tol te laten betalen op snelwegen, de zogenaamde PKW-Maut.

Duitslandnieuws events

Bekijk de Eventkalender van Duitslandnieuws

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: