Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Klaagstrategie RWE werkt averechts, ADAC verliest 186.000 leden en industrie hoopvol

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: het klagen van RWE-baas Peter Terium stelt aandeelhouders niet gerust, ADAC heeft sinds alle schandalen 186.000 leden verloren en Duitse industrie verwacht dit jaar 40.000 mensen te kunnen aannemen.

RWE

Klaagstrategie van RWE-baas Terium geeft aandeelhouders geen vertrouwen

RWE-baas Peter Terium deelt vandaag een historisch hoog verlies mee, naar verluid 2,8 miljard euro. Zijn strategie: luid klagen, in de hoop dat de politiek helpt. Maar een bedrijfskundige oplossing voor de crisis binnen het energieconcern heeft hij niet. Aandeelhouders en werknemers verliezen langzaam hun geduld. Persbureau dpa verneemt het gerucht dat RWE nieuwe aandelen wil uitgeven om de aandeelhouders gerust te stellen.

ADAC

ADAC verliest 186.000 leden na schandalen

Maar liefst 186.000 ADAC-leden hebben naar aanleiding van alle schandalen hun lidmaatschap opgezegd. Voor het eerst kwamen er ook niet meer zo veel nieuwe leden bij om het aantal weer in balans te brengen.

Industrie

Duitse industrie als banenmotor

Een op de drie industriële bedrijven in Duitsland verwacht in 2014 betere resultaten dan vorig jaar. Daardoor ontstaan 40.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Maar niet alleen de stijgende energieprijs drukt de goede stemming.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: