Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Kritiek op begroting, mkb’ers profiteren van Energiewende en te hoog salaris Deutsche Bahn-baas

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse rekenkamer vindt dat Merkel te weinig de broekriem aanhaalt, mkb'ers profiteren van de Energiewende met slimme innovaties en baas Duitse spoorwegen mag geen hoger salaris krijgen, vindt de raad van toezicht.

Begroting

Rekenkamer bekritiseert Duits huishoudboekje

Ondanks de vorige week gepresenteerde uitgebalanceerde begroting bouwt de regering Merkel geen schulden af. Die kritiek levert de rekenkamer en eist vervolgens onderzoek naar besparingsmogelijkheden. “Er moet een signaal aan de jongere generatie worden gegeven.”

Mkb

Duitse mkb’ers profiteren slim van Energiewende

Hoe het Duitse midden- en kleinbedrijf met innovatieve producten, slimme dienstverleningen en engagement zich inzet voor efficiënt energiegebruik om de Energiewende mogelijk te maken.  Bovendien profiteren ze er van.

Deutsche Bahn

Verzet tegen salarisverhoging Duitse spoorwegenbaas

De raad van toezicht van de Deutsche Bahn steekt een stokje voor de enorme loonsverhoging voor DB-baas Rüdiger Grube. Leden van de raad stellen dat zo’n dik salaris niet bij de huidige situatie van het het voormalige staatsbedrijf past.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: