Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Massaontslag Airbus onnodig, Londen ontdekt Duitse liefde en crisis bij Berlijns faalvliegveld

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland probeert massaontslag bij vliegtuigbouwer Airbus te voorkomen, Londen ontvangt Merkel met alle egards en de topmensen van faalvliegveld BER bij Berlijn tuimelen over elkaar heen.

Airbus

Duitse regering ziet geen reden voor massaontslag Airbus

Airbus-baas Thomas Enders wil 5.800 banen schrappen, maar de Duitse regering ziet daarvoor wegens de goede cijfers van het bedrijf geen reden. Vooral het hoge aantal nieuwe opdrachten dat de vliegtuigbouwer uit onder meer Hamburg wist binnen te slepen stemt de regering optimistisch.

Britse vrienden

Londen ontdekt liefde voor Duitsland

Bij het bezoek van Angela Merkel vandaag aan Londen, rolt de Britse regering het rode tapijt uit voor de bondskanselier. Cameron heeft Berlijn harder nodig dan ooit. Zijn strategie is om Merkel ervan te overtuigen dat beide landen binnen de Europa-politiek meer overeenkomsten hebben dan het lijkt.

Berlijns vliegveld

Crisis bij top Berlijns faalvliegveld

Op crisistop deze week willen de deelstaatregeringen van Berlijn en Brandenburg redden wat er van het faalvliegveld BER bij Berlijn nog te redden is. Maar in plaats van het zoeken naar oplossingen, rollen de deelnemers aan de top vooral over elkaar heen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: