Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Banenmotor loopt, adviseurs willen af van Energiewende en nederlaag dreigt voor Merkel

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Banenmotor raakt weer aan de praat, regeringsadviseurs willen af van de Energiewende en Merkel zou de komende gemeenteraadsverkiezingen onderschatten. De rol van de CDU als lokale partij staat op het spel.

Jobwunder

Duitse banenmotor komt weer op gang

De Duitse banenmotor schijnt na anderhalf jaar van flauwte weer aan de praat te raken. Meerdere vroege indicatoren wijzen er op dat het ‘Jobwunder’ snel weer in de lift zal zitten.

Energiewende

Duitse regeringsadviseurs willen af van Energiewende

Dat zal Angela Merkel niet graag willen horen. Wetenschappers adviseren de Duitse bondskanselier te stoppen met het opwekken van duurzame energie. Volgens hen helpt het niet het klimaat, noch brengt het technische innovatie.

Gemeenteraadsverkiezingen

CDU-politici waarschuwen Merkel voor nederlaag

Met een brandbrief aan CDU-leider Angela Merkel waarschuwen lokale politici van de CDU. Merkel zou de komende gemeenteraadsverkiezingen volgens hen onderschatten en de CDU zou zo de rol als ‘regionale partij’ kunnen verspelen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: