Ga naar inhoud

Energieconcern RWE in zwaar weer: topman Peter Terium levert in

Iedereen moet inleveren bij RWE. Ook de vierkoppige top onder leiding van de Nederlander Peter Terium doet het wegens de slechte prestaties van het Duitse energieconcern met 500.000 miljoen euro minder. Het bedrijf kampt met een moeizame overgang van fossiele energie naar groene stroom.

“Het bedrijf verkeert in een uitermate slechte situatie. Dan is het voor ons vanzelfsprekend dat we zelf ook een bijdrage leveren”, stelde ceo Peter Terium dinsdag, meldt de Rheinische Post.

In 2012 lagen de totale inkomsten voor de top rond 19 miljoen euro. De Nederlander Peter Terium kreeg daarvan 2,55 miljoen euro, en verder nog aandelen en opties ter waarde van 1,25 miljoen euro.

Zwaar weer

RWE verkeert in zwaar weer, volgens het bedrijf een direct gevolg van de Energiewende. Daarin wil Duitsland af van atoomenergie en uiteindelijk ook van fossiele brandstoffen. Die omschakeling verloopt moeizaam en gaat gepaard met hoge kosten. Nog niet zo lang geleden moest het bedrijf de eigen waarde naar beneden bijstellen met 3,3 miljard euro.

6.750 banen weg

Sinds de winst hard terugloopt bij het concern uit Essen, bezuinigt de top van het bedrijf flink. Zo werd afgelopen najaar bekend dat er een extra miljard euro bespaard moest worden en dat er gesnoeid werd in de innovatie-afdeling. Verder moeten er voor 2016 6.750 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: