Ga naar inhoud

Krantenkiosk: vleesschandaal ook in Duitsland, magische machines bij BMW en geen vliegtesten in Berlijn

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het Nederlandse vleesschandaal heeft ook zijn uitwerkingen in het Duitse Noordrijn-Westfalen, bij BMW kunnen machines straks zichzelf opnieuw instellen en er komen geen tests op het Berlijnse faalvliegveld.

Vleesschandaal

Nederlands vleesschandaal breidt zich uit naar Duitsland

Stiekem mixte de Nederlandse slachter Van Hattem Vlees in Dodewaard paardenvlees door rundvlees. Daarvan kwam 19 ton in het Duitse Noordrijn-Westfalen terecht.

Industrie 4.0

Bij BMW stellen de machines zichzelf opnieuw in

Autofabrikanten moeten bij elk model complete fabrieken ombouwen, een dure aangelegenheid. Dankzij nieuwe software kunnen ingenieurs nu de productie per computer vooruitplannen. De rest lijkt magie.

Berlijns vliegveld

Berlijns faalvliegveld gaat toch geen testen uitvoeren

De baas van de nieuwe Berlijnse luchthaven Hartmut Mehdorn ziet af van zijn plan om één terminal in te richten als testlocatie. Hij kan de raad van toezicht niet overtuigen. Het miljardenproject had al twee jaar geleden in bedrijf moeten zijn, het lijkt er op dat het vliegveld niet voor 2016 open kan.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: