Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Adidas bouwt mini-fabrieken, Edathy toont zwakte Merkel en Zwitsers vliegen buiten kantooruren

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Adidas wil af van fabrieken in Azië en bouwt nu kleine flexibele locaties over de hele wereld. De Edathy-affaire toont aan hoe zwak de nieuwe regering Merkel is en in Zwitserland vliegen straaljagers nu ook buiten kantooruren.

Adidas

Adidas wil flexibele mini-fabrieken bouwen

Stijgende lonen en belastingen zorgen er voor dat sportkledingfabrikant een andere koers zoekt. Het Duitse concern wil af van de enorme productielocaties in Azië. In plaats daar van moeten over de hele wereld lokale, kleine en flexibele locaties verschijnen. Produceren daar waar de vraag is.

Column Wolfgang Münchau

Edathy-affaire toont zwakte regering Merkel

De Edathy-affaire is vooral interessant om te volgen als het gaat hoe de nieuwe regering met crisismanagement omgaat. De zaak rond het van kinderporno-bezit verdachte Bondsdaglid Edathy laat zien dat het kabinet Merkel niet met complexe opgaven om kan gaan. Immers, betoogt Wolfgang Münchau, als het niet met Edathy lukt, hoe zou dit team de euro kunnen redden?

Zwitserse luchtmacht

Zwitserse straaljagers vliegen nu ook buiten kantooruren

Om 08.00 uur gaat het kantoor open. Eerder klimt geen piloot in de cockpit. Deze gang van zaken heeft de Zwitserse minister van Buitenlandse Zaken nu opgeheven. De reden daarvan is dat afgelopen maandag bij een vliegtuigkaping Franse gevechtsvliegtuigen het toestel moesten begeleiden. De kritiek groeide enorm. Het prijskaartje ook, de nieuwe werkwijze kost 25 miljoen euro.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: