Ga naar inhoud

Krantenkiosk: stem niet eurokritisch, vastgoed in steden te duur en Duitsers bang voor mobiel bankieren

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Het Duitse bedrijfsleven wil dat mensen straks voor Europa stemmen, het vastgoed in Duitse steden is volgens de nationale bank veel te duur en Duitsers durven geen bankzaken te doen per mobiele telefoon.

Europa

Duits bedrijfsleven waarschuwt voor eurosceptische partijen

Het Zwitserse referendum tegen meer immigranten heeft Europa doen schrikken. Experts vrezen dat er meer stemmen komen voor de eurosceptische partijen tijdens de komende Europese Parlementsverkiezingen. Nu doet het Duitse bedrijfsleven een beroep op de burger om hier niet aan mee te doen.

Vastgoed

Duitse bank: Vastgoed in grote steden veel te duur

Vastgoed in de meest dichtbevolkte gebieden in Duitsland zijn volgens de nationale bank veel te duur. Een gevaar voor een vastgoedluchtbel in het hele land zien de bankiers nog niet, maar het kan wel in die richting gaan.

Mobiel bankieren

Duitsers durven niet mobiel te bankieren

Bankzaken regelen per mobiele telefoon. Dat durft de gemiddelde Duitse consument niet. Maar in principe zijn de meeste consumenten er volgens onderzoek wel in geïnteresseerd.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: