Ga naar inhoud

Krantenkiosk: doe Energiewende niet na, bisschop verduisterde miljoenen en Kraft eist stroomkorting

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Energiewende in Duitsland is een afschrikwekkend voorbeeld, vindt Australië. Bling-bling-bisschop verduisterde geld uit een stichting en Hannelore Kraft eist behoud van stroomkorting voor zware industrie.

Energiewende

Australië ziet Duitsland als afschrikwekkend Energiewende-voorbeeld

De conservatieve regering van Australië maakt een draai van 180 graden met hun klimaatpolitiek. In plaats van duurzame energie richt het land zich weer op kolen. De manoeuvre wordt gerechtvaardigd met een blik naar de situatie in Duitsland. Dat is het afschrikwekkende voorbeeld.

Bling-bling-bisschop

Bisschop Tebartz-van Elst verduisterde geld uit stichting

De wegens de enorme bouwkosten in opspraak geraakte bisschop Tebartz-van Elst van het Duitse bisdom Limburg gebruikte geld van een stichting om de miljoenen budgetoverschrijding te verdoezelen. Dat meldt de commissie die onderzoek doet naar de geestelijke die in de Duitse media ‘bling-bling-bisschop wordt genoemd.

Energiewende

Hannelore Kraft: Industrie kan niet zonder stroomkorting

De in Nederland gewraakte korting die de Duitse overheid geeft op de stroomrekening van de zware industrie is onmisbaar volgens  Hannelore Kraft (SPD). De minister-president van Noordrijn-Westfalen stelt dat zonder die korting honderdduizenden arbeidsplaatsen in gevaar komen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: