Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Digitaal ontwikkelingsland Duitsland, treinkaartje en levensmiddelen duurder

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland is een digitaal ontwikkelingsland en daar wil de regering wat aan doen, de hervormingen van de Energiewende kunnen treinreizen duurder maken en ook de prijs van de levensmiddelen gaat met de inflatie mee omhoog.

NSA

Duitsland is een digitaal ontwikkelingsland

De Duitse regering wil een antwoord hebben op het NSA-afluisterschandaal. Zo moeten bedrijven beter beschermd worden voor overnames van buitenlandse investoren. Maar Duitsland is ook een digitaal ontwikkelingsland. Het land loopt op zo veel punten achter de laatste ict-ontwikkelingen aan dat de regering een digitale agenda heeft opgesteld. Daarbij gaat het om de aanleg van breedband, maar ook de digitalisering van bedrijven.

Spoorwegen

Eco-heffing kan Duits treinkaartje duurder maken

De Deutsche Bahn moet straks voor de Energiewende dieper in de buidel tasten. De spoorlobby protesteert. Extra kosten zouden onverkort worden doorberekend in de prijs voor een treinkaartje.

Levensmiddelen

Prijzen in de supermarkt opnieuw omhoog

Nog altijd zijn de prijzen in de Duitse supermarkten over het algemeen laag. Maar door de dalende prijs op de energiemarkt stijgt de inflatie. En dat zorgt er voor dat de consument weer meer moet betalen voor levensmiddelen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: