Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitser spendeert meer, minder noordelijke windmolens en miljoenenverlies door medailles

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse consument trekt dit jaar nog vaker de portemonnee dan in 2013, Noord-Duitse deelstaten boos over beperking aantal te bouwen windmolens en Deutsche Bahn verliest miljoenen door Duitse gouden medailles op de Winterspelen.

Consumentenvertrouwen 

Duitser wil nog meer uitgeven dan vorig jaar

Zo veel de Duitse consument vorig jaar uitgaf was al jaren niet meer vertoond. In 2014 lijkt de Duitser nog gretiger de portemonnee te trekken, denken consumentenonderzoekers. Bovendien gaan de lonen ook omhoog.

 

Hervorming Energiewende

Noordelijke deelstaten mogen minder windmolens bouwen

Het tegensputteren tegen minister Sigmar Gabriel was vergeefs. De geplande quotum voor het aantal nieuw te bouwen windmolens valt kleiner uit dan de Noord-Duitse deelstaten hadden gehoopt. Beslissend daarvoor is een enkel woord in he ontwerp van de Energiewende-hervormingen.

Deutsche Bahn

Gouden medailles kost Duitse spoorwegen miljoenen

Heel Duitsland is blij met de gouden medailles op de Olympische Winterspelen in Sotsji, en vooral de treinreizigers. Zij kunnen gratis met de trein door een marketingactie van Deutsche Bahn. Het Duitse Olympische succes kost het vervoersbedrijf miljoenen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: