Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Industrie krijgt 5,1 mjd korting, Berlijns vliegveld ontslaat planner en helft E-Plus-winkels dicht

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De Duitse industrie krijgt dit jaar voor 5,1 miljard euro korting op de eco-heffing, het Berlijnse pechvliegveld BER ontslaat hoofdplanner en Telefonica wil na het overnemen van E-Plus van KPN de helft van de winkels sluiten.

EEG-korting

Duitse industrie krijgt 5,1 miljard euro korting op de energierekening

Ondanks kritiek uit Brussel stijgt de korting voor de zware Duitse industrie op de stroomrekening. Dit jaar zijn in totaal 2.098 bedrijven vrijgesteld van het betalen van de EEG-heffing. Dat is de toeslag die ten goede komt aan de Energiewende. Het gaat in totaal om 5,1 miljard euro.

Vliegveld Berlijn

Hoofdplanner pechvliegveld Berlijn ontslagen

Vliegvelddirecteur Hartmut Mehdorn heeft de chef planning ontslagen. Regina Töpfer was er voor verantwoordelijk dat het vliegveld dat vorig jaar in gebruik moest worden genomen alsnog binnen afzienbare tijd zou openen. Maar een definitieve openingsdatum is nog steeds niet bekend. Ook haar opvolger staat nog niet klaar.

E-Plus

Telefonica wil bij overname E-Plus van KPN veel winkels sluiten

Maak er van twee maar één. Het Spaanse telecommunicatiebedrijf Telefonica neemt het Duitse E-Plus over van KPN en wil daarbij bijna de helft van de winkels sluiten. Het nieuwe moederconcern hoopt daarbij op een miljoenenbesparing in de verkoop en op het hoofdkantoor. Bovendien moet E-Plus O2 gaan heten.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: