Ga naar inhoud

Krantenkiosk: SPD verdringt Merkel, 99 topvrouwen gezocht en windmolenbedrijf Windwärts failliet

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsers vinden dat de SPD meer beeld bepaald binnen de coalitie dan CDU, het Duitse bedrijfsleven zoekt 99 topvrouwen en nu heeft een tweede windmolenexploitant in Duitsland het faillissement aangevraagd.

Coalitie

Enquête: SPD verdringt Merkel  naar achtergrond

De christendemocraten van Angela Merkel werden tijdens de verkiezingen bijna dubbel zo groot als de SPD. Dat is niet het beeld dat veel mensen nu hebben, blijkt uit een enquête door Forsa. De sociaaldemocraten bepalen het beeld, Merkel is naar de achtergrond gedrongen.

Vrouwenquotum

Vrouwenquotum: binnen twee jaar zijn 99 topvrouwen nodig

Het voorgenomen vrouwenquotum in de raden van toezicht van Duitse beursgenoteerde bedrijven bezorgt de personeelschefs kopzorgen. Ze moeten in de komende twee jaar 99 vrouwen vinden die in de raden willen plaatsnemen.

Windmolens

Nu klopt de deurwaarder aan bij windmolenexploitant Windwärts

Slechts drie weken na het faillissement van windmolenexploitant Prokon, moeten meer beleggers in windenergie om hun geld vrezen. Nu heeft Windwärts uitstel van betaling aangevraagd. Er werken 100 mensen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: