Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsland schrikt van Zwitsers, protest stroomsnelweg zinloos en bijstand voor immigranten

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland wil lessen trekken uit Zwitsers referendum, tegenstanders stroomsnelweg maken geen kans en Brussel vindt dat Duitsland immigranten niet categorisch mag uitsluiten van de bijstand.

Reacties op Zwitserland

‘Het laatste wat Europa nodig heeft zijn nieuwe muren’

De reacties op het Zwitserse referendum – waarmee de toestroom van EU-burgers naar het land moet worden ingedamd – zijn verdeeld. Sommigen zien het als een voorbeeld, anderen als de foute weg. Schäuble ‘betreurt de beslissing’, de Europese Commissie wil de gevolgen van dit besluit analyseren.

Stroomsnelweg

Tegenstanders stroomsnelweg maken geen kans

De bouw van de de stroomsnelweg in Duitsland door het Nederlandse bedrijf Tennet stuit op hevige protesten. Maar mensen die overal mordicus tegen zijn krijgen nauwelijks hun zin. Wie niet schikt met de exploitanten wordt eenvoudigweg onteigend.

Bijstand voor asielzoekers

EU: Duitsland mag bijstand voor immigranten niet categorisch weigeren

EU-commissaris Viviane Reding van Justitie zet Duitsland onder druk in het debat of er wel bijstand aan immigranten moet worden uitgekeerd. Harz-IV-aanvragen van EU-burgers mag Duitsland volgens haar niet categorisch afwijzen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: