Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Topambtenaar van economische zaken wordt consul-generaal in München - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Topambtenaar van economische zaken wordt consul-generaal in München

De diplomatieke post in München lag vorig jaar nog zwaar onder vuur vanwege bezuinigingen. Na verzet van ondernemers en de Tweede Kamer draaide het kabinet de plannen alsnog terug. Nu zijn nieuwe consul-generaals benoemd voor de posten in zowel München als Düsseldorf.

Peter Vermeij, afkomstig van het ministerie van Economische Zaken, is benoemd tot de nieuwe consul-generaal in München. Voordat Vermeij toetrad tot de bestuursdienst op EZ was hij van 2007 tot 2012 werkzaam als vice-president operational services op het European Patent Office in München. Zijn benoeming maakt deel uit van de nieuwe strategie om meer topmanagers naar de diplomatieke dienst over te hevelen. De dienstperiode begint deze zomer en duurt in principe 4 jaar.

Rob Zaagman

De huidige consul-generaal in München Rob Zaagman vertrekt naar Nieuw-Zeeland om daar als ambassadeur aan de slag te gaan. In Düsseldorf wordt Henk Voskamp opgevolgd door Ton Lansink op dit moment de ambassadeur in Libië. Sinds vorig jaar is Monique van Daalen de belangrijkste vertegenwoordiger van Nederland in Duitsland als ambassadeur in Berlijn.

Post onder druk

De post in München stond vorig jaar onder grote politieke druk vanwege bezuinigingen op de diplomatieke dienst. Na protest vanuit het bedrijfsleven en de Tweede Kamer werd besloten München open te houden. Twee jaar geleden gingen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op handelsmissie naar Zuid-Duitsland. Het zuiden is de sterkste economische regio van Duitsland. De handel tussen Nederland en Duitsland richt zich nu hoofdzakelijk op de westelijke deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.