Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Daimler en Opel groeien, praten over minimumloon helpt en Schäuble keert zich tegen SPD

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Open en Daimler laten stijgende lijn zien het debat over het minimumloon in Duitsland zorgt er voor dat de lonen nu al stijgen en Schäuble keert zich tegen de SPD dat belastingontduikers ook wil bestraffen als ze zichzelf aangeven.

Auto’s

Daimler en Opel geven positief signaal af

Twee Duitse autofabrikanten kwamen gisteren met cijfers. Vooral Daimler liet de spierballen rollen. De bouwer van Mercedes-Benz heeft een hard maar een succesvol jaar achter de rug en verwacht de groei te kunnen vasthouden. Het Duitse merk Opel – in handen van het Amerikaanse GM – wist het verlies te halveren, maar blijft altijd nog een zorgenkind voor het moederbedrijf.

Minimumloon

Minimumloondebat zorgt in Duitsland nu al voor resultaat

Het aantal onderbetaalde flexwerkers en mensen met lage lonen daalt in Duitsland, blijkt uit een onderzoek. Experts wijzen het debat over het minimumloon als reden aan. Dat heeft op werkgevers onder druk gezet om de lonen te verhogen.

Belastingfraude

Schäuble tegen standpunt SPD bij belastingfraude

Belastingontduikers moeten ook in de toekomst de mogelijkheid hebben om zichzelf aan te geven zonder daar voor straf te krijgen. Dat stelt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble (CDU). Hij gaat daarmee in tegen de eisen van coalitiepartner SPD die wel dat er wel een straf komt.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: