Ga naar inhoud

Duitse start-up wil Nederlandse markt veroveren met elektronisch fietsslot

Wie deze zomer een rondje op Texel maakt op een huurfiets, zet deze waarschijnlijk op slot met zijn smartphone. De Brits-Duitse start-up LOCK8 bouwt dit elektronisch fietsslot met een app en GPS waarmee de fiets na diefstal kan worden gevolgd. CEO Franz Salzmann wil met deze noviteit de Nederlandse markt veroveren.

Bij een lege batterij is er ook nog een bluetoothsleutel voorhanden, beloven de makers. En wanneer een dief er met de fiets vandoor wil, dan krijgt de eigenaar een melding op zijn telefoon en maakt het slot zelf een hels kabaal.

App en GPS

Het idee komt van de studievrienden Franz Salzmann en Daniel Zajarias-Fainsod die elkaar leerden kennen in Oxford toen de fiets van Franz gestolen werd. Terug in Berlijn ging het idee meer leven en bedachten de mannen wat de mogelijkheden van een elektronisch slot zijn. Dat zijn er vele, luister naar de reportage die Derk Marseille van Duitslandnieuws voor BNR Nieuwsradio maakte.

Fietsverhuur

Lock8 wil ermee de Nederlandse markt te veroveren. Vooral de tussenhandel vindt Lock8 interessant. Via de app kunnen mensen een fiets zoeken en vervolgens huren. Dat geldt voor particulieren, maar inmiddels hebben grotere partijen zoals fietsverhuurders op de Texel al bestellingen geplaatst, zegt Salzmann. “En Nederlanders die nu een traditioneel AXA-slot gebruiken hebben me al gebeld om te vertellen dat het elektronische slot echt de toekomst is.

Voorlopig kosten de sloten 179 euro die zijn te bestellen via de website. Maar pas vanaf de zomer leverbaar.

LOCK8 verzamelde funding via Kickstarter via deze video.

 

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.