Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Gidsy-oprichter Edial Dekker maakt overstap van Berlijn naar Silicon Valley - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Gidsy-oprichter Edial Dekker maakt overstap van Berlijn naar Silicon Valley

Tech-talent Edial Dekker maakt de overstap van Berlijn naar Silicon Valley. De Nederlander richtte in 2012 activiteitenplatform Gidsy op dat later werd overgenomen door het Berlijnse GetyourGuide. Nu is hij klaar voor iets nieuws. En dat moet sowieso 'groot' zijn. Het productteam van Eventbrite biedt hem die kans. Met meer dan 200 miljoen aangeboden activiteiten wereldwijd.

Edial Dekker richtte samen met broer Floris de Berlijnse start-up Gidsy op die afgelopen voorjaar werd gekocht door GetyourGuide. De broers kregen er beide een positie maar hielden het er geen jaar uit. Nu vertrekt Edial naar Eventbrite in Silicon Valley aan de westkust van de Verenigde Staten.

Wat neem je mee uit Berlijn?

Berlijn is voor mij één grote leerschool geweest. Want de stad heeft geen grote infrastructuur voor het oprichten voor start-ups. Van hoe contracten werken, accountants, hoe de belasting werkt. Het zijn vaak specifiek Europese regels, dat kan ik niet leren in San Francisco. Dat is wel iets wat ik meeneem voor de rest van mijn leven.

Wat is voor jou een les geweest over de Duitse manier van zaken doen?

Duitsers zijn wel heel hiërarchisch met veel dingen. Dat kan je leeftijd zijn of je positie. Dat moet je altijd beseffen voordat je met iemand gaat praten. Daar zijn we wel vrij snel achter gekomen denk ik.

Jullie moesten bijvoorbeeld vaak de contracten aanpassen..

Ja, met die contracten is het verhaal dat er geen standaardcontracten zijn voor start-ups hier. Er is niet iets wat voor iedereen werkt. In de VS zijn die standaarden er wel. Je wilt het op een goede manier doen en soms breken met wat in Duitsland gewoon is. Duitsland is niet modern, het is geen internetland. Het kost ontzettend veel energie om dat allemaal uit te vinden.

Hoe zou je je ervaring met zaken doen in Duitsland willen bestempelen?

Ja, dat gedoe kom je ook in andere landen tegen. Maar dat is niet erg, daardoor denk je wel heel goed na over wat je doet en waarom je iets doet.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandniews nieuwsbrief

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.