Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Balans Oost-Duitsland beter, meer auto’s verkocht en langdurig werklozen niet aan de bak

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De huishoudboekjes van de Oost-Duitse deelstaten tonen dit jaar balansoverschotten in plaats van nieuwe schulden, Duitsers kopen meer nieuwe auto's en langdurig werklozen keren nauwelijks terug op de arbeidsmarkt.

Oost-Duitsland

Huishoudboekje Oost-Duitse deelstaten steeds beter in balans

Maar liefst 480 miljoen euro, zo hoog is het overschot waarmee stadsdeelstaat Berlijn afgelopen jaar afsloot. De Duitse hoofdstad is niet de enige Oost-Duitse deelstaat die mooie cijfers laat zien. Maar ze blijven evenwel ver achter koploper Beieren.

Nieuwe auto’s

Duitsers kopen weer meer nieuwe auto’s

Nieuwe auto’s vinden in Duitsland steeds vaker een koper. De cijfers van januari bevestigen een stijgende trend die al een paar maanden geleden is ingezet. De branche blijft echter voorzichtig.

Werkloosheid

Langdurig werklozen in Duitsland komen niet meer aan de bak

Het bijstandsprogramma in Duitsland Harz IV zou werklozen uit het sociale vangnet weer op de arbeidsmarkt moeten brengen. Maar tien jaar na de invoer van het programma wordt duidelijk dat het langdurigwerklozen niet in beweging brengt. Iets moet veranderen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: