Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Meer dan een derde van Duitse exporteurs verwacht dit jaar een flinke groei - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Meer dan een derde van Duitse exporteurs verwacht dit jaar een flinke groei

Duitse exporteurs zijn de afgelopen 2,5 jaar niet meer zo optimistisch geweest als nu. Slechts 7 procent verwacht volgens een enquête van de Duitse Handelskamer (DIHK) slechtere zaken in het buitenland. Daar tegenover ziet 37% de toekomst wel zonnig in. Duitsland profiteert ook van de stabiele economische situatie in de Verenigde Staten.

Na een lauw exportjaar in 2013, kan de Duitse uitvoer snel weer aantrekken. Dat valt tenminste af te lezen uit de laatste enquête van de Duitse handelskamer (DIHK) onder ondernemers. Hieruit blijkt dat de ondernemers de toekomst positiever zien dan de laatste 2,5 jaar het geval was. Het saldo steeg van 23 punten afgelopen herfst naar 30 op dit moment, zo meldt Handelsblatt.

De export komt daarmee geleidelijk weer op het oude dynamische niveau voor afgelopen jaar, zo staat in het rapport. De DIHK verwacht een stijging van de uitvoer met 4,5%, in vergelijking met 0,6% afgelopen jaar.

37% voorziet groei

Slechts 7% van de ondervraagden verwacht een dalende export in de komende maanden. Daarentegen gaat inmiddels 37% uit van een groei. Het vertrouwen is vooral groot bij makers van investeringsgoederen. De grootste sprong naar boven vond bij de producenten van onderdelen plaats, van 20 naar 30 punten. Vooral dat is een goed teken, zegt de DIHK. Nieuwe impulsen voor de conjunctuur begonnen vaak met een groei bij deze bedrijven.

Verenigde Staten

De hoofdreden voor de toenemende vraag naar ‘Made in Germany’ is volgens de Handelskamer de stabiele economische situatie in de Verenigde staten, maar ook de inhaalslag binnen de eurozone. “Langzaam worden de uitwerkingen van de structurele hervormingen zichtbaar”, aldus de DIHK-experts.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: