Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Derk Marseille over mogelijke beursgang Zalando: hele grote klapper - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Derk Marseille over mogelijke beursgang Zalando: hele grote klapper

Volgens de Britse krant The Sunday Times heeft de Duitse online retailer Zalando drie banken ingehuurd voor zijn beursgang. Daarbij worden de banken Goldman Sachs, JP Morgan en Morgan Stanley genoemd. Het is volgens experts de grootste Europese tech-beursgang gaat sinds het jaar 2000. Derk Marseille noemt de mogelijke beursgang een 'hele grote klapper'.

Volgens de krant kan de waarde van het pas 5 jaar oude Duitse bedrijf bij de beursgang oplopen tot 5 miljard euro. In de eerste helft van het lopende boekjaar realiseerde Zalando een omzet van 809 miljoen euro.

Bij een beursgang kan vooral de Zweedse investeerder Kinnevik veel geld ophalen. Kinnevik is met een belang van 37 procent de grootste aandeelhouder. Andere aandeelhouders zijn de Russische miljardair Yuri Milner en de Deense modetycoon Anders Holch Povlsen. Hij is eigenaar van Bestseller, bekend van merken als Jack & Jones, Vero Moda en Only.

Hoopgevend

Het is hoopgevend nieuws, zegt Marseille. Ook al maakt het bedrijf ondanks de grote omzet geen winst. Toch vindt hij het logisch dat het bedrijf – dat in Duitsland en Oostenrijk al wel winst maakt – naar de beurs gaat. “Vooral in Amerika is men benieuwd wat de potentie is. Het is eigenlijk ongelofelijk dat een bedrijf dat pas 5 jaar geleden is begonnen en hun waarde wordt nu al geschat op 5 miljard euro.”

Kapitaalinjectie

Zalando is veel meer een logistiek bedrijf dan een tech-start-up, zegt Marseille. “Maar de manier waarmee ze zo geld verdienen in combinatie met internet is wel heel spannend. En dat zal ook tot veel positiviteit leiden op de beurs.” Het is volgens hem nog wel even de vraag of de beursgang in Europa of in Amerika zal plaatsvinden. “Amerika zou een enorme kapitaalinjectie voor de Europese techbedrijven kunnen betekenen.”

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: