Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Pensioen met 63 is illusie, Duitsers tegen militairen naar Afrika en SPD zet deur open voor Linke

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: De pensioensleeftijd van 63 jaar is een gevaarlijke illusie, zeggen economen. Duitsers zijn tegen deelname aan een militaire missie in Afrika en SPD-top zet de deur open voor de socialistische Linken.

Vergrijzing

Economen waarschuwen: pensioensleeftijd van 63 is gevaarlijke illusie

Na Japan is Duitsland wereldwijd het land dat het snelste vergrijst. Economen vinden daarom de plannen van het kabinet Merkel om de pensioensleeftijd te verlagen naar 63 voor werknemers die 45 jaar premie hebben betaald een ‘gevaarlijke illusie’. Ze vrezen dat hierdoor hoogopgeleide jongeren verkassen naar een ander land.

Militaire inzet

Enquête: Duitsers tegen meer deelnames aan militaire missies

De Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen (CDU) wil net als Nederland militairen naar de crisisregio in Afrika sturen. Een plan dat op veel tegenstand stuit: volgens een enquête is 61% er tegen.

Ruk naar links

SPD-top wil meer aansluiting met Die Linke

Tot een Rood-Rood-Groene coalitie heeft de afgelopen verkiezingen niet geleid. Dat moet anders zegt de SPD-top, ze willen de deur openzetten voor de socialisten van Die Linke.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: