Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Deutsche Bank zucht onder schandalen, geen helderheid over Snowden en ADAC wil imago redden

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Deutsche Bank moet nog veel ellende uit het verleden goedmaken, SPD wil helderheid van veiligeheidsdienst over uitspraken Snowden en ADAC wil radicaal andere koers om imago te redden.

Deutsche Bank

Deutsche Bank moet nog vele plooien glad strijken

De balans is opgemaakt over 2013 voor de Deutsche Bank. De bank moet in de verdediging voor de vele schandalen van het afgelopen jaar. Veel geld is nodig om die plooien weer glad te strijken en daardoor is een mooie toekomst voorlopig nog niet in zicht. Goed nieuws was er voor beleggers, zij krijgen weer dividend. En wie is er toch verantwoordelijk voor al die ellende? Co-chef Anshu Jain beantwoordt die vraag ongebruikelijk duidelijk.

Edward Snowden

SPD: ‘Geen enkele uitspraak van Snowden is weerlegd’

De baas van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst Hans-Georg Maaßen heeft openlijk zijn twijfels geuit over de uitspraken van NSA-dissident Edward Snowden. Afgelopen weekend werd hij exclusief door de Duitse televisie geïnterviewd. SPD-Bondsdaglid Lars Klingbeil ergert zich aan Maaßen. “Geen enkele uitspraak van Snowden is feitelijk weersproken.”

ADAC

ADAC wil radicaal andere koers om imago te redden

Het is de eerste buitengewone algemene ledenvergadering sinds 1948. De ADAC bereid een nieuwe koers voor om het besmeurde imago te redden. De veranderingen zouden dramatisch zijn.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: