Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Meer geld voor kinderen, meer windmolens op zee en Vodafone schrapt 600 banen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Gezinsminister Schwesig wil meer geld voor kinderen, vooral bij arme gezinnen. Europa bouwt steeds meer windmolens op zee en Vodafone schrapt 600 banen in Duitsland.

Gezinspolitiek

Gezinsminister wil meer geld voor kinderen

De toeslag voor kinderen in Duitsland gaat omhoog, dat staat al vast. Eigenlijk moet daarmee ook de kinderbijslag stijgen, maar dat zou te veel geld kosten. Gezinsminister Schwesig (SPD) wil in plaats daar van de toeslag voor gezinnen met een laag inkomen verhogen. Duitsland probeert met de maatregelen het krijgen van kinderen te stimuleren.

Windenergie op zee

Europa bouwt steeds meer windmolens op zee

De Europese offshore windparken groeien. Vooral in Groot-Brittannië nam het aantal windmolens op zee in 2013 rap toe. In Duitsland is de toename een stuk minder.

Vodafone Duitsland

Vodafone in Duitsland schrapt 600 banen

Voor het eerst in de geschiedenis van de op één na grootste mobiele telefoonaanbieder in Duitsland, schrapt het bedrijf een flink aantal banen. Volgens Vodafone Duitsland vallen er geen gedwongen ontslagen.

Rheinische Post: Vodafone in Duitsland schrapt 600 banen »

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: