Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Airbus schrapt 5.800 banen, minder industrie is gevaarlijk en Klöckner gooit het roer om

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Vliegtuigbouwer Airbus gaat zo'n 5.800 banen schrappen, de Europese welvaart komt in gevaar nu er steeds minder industrie is en de grootste staalhandelaar van Europa Klöckner zet in op een andere strategie.

Airbus

Airbus schrapt zo’n 5.800 banen

Zo’n 5.800 banen wil Airbus schrappen. Hoe en wanneer heeft de de Europese vliegtuigbouwer met vestigingen in Duitsland nu concreet gemaakt, maar de plannen zijn nog niet bekend gemaakt. Eerst wordt met de ondernemingsraad onderhandeld over hoe de arbeidskosten kunnen worden verlaagd.

Industrialisatie

Minder industrie brengt welvaart in gevaar

De Europese industrie verliest op dit moment steeds meer de concurrentiepositie. Het instituut voor Duitse economie in Keulen slaat nu alarm: groei, arbeidsplaatsen en levensstandaard zijn in gevaar.

Klöckner

Grootste staalhandelaar van Europa Klöckner gooit het roer om

Niet meer een puur handelshuis zijn, de grootste staalhandelaar van Europa Klöckner & Co uit Duisburg gooit het roer om. Klöckner-baas Gisbert Rühl zet in op een nieuwe strategie om staalverwerker te worden. Zijn voorbeeld is de luchtvaartindustrie.

  • Handelsblatt: Klöckner gooit het roer om »
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: