Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse ecostroom belast Frans net, Claas zet stap in China en kritiek op pensioen met 63 jaar

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse groene stroom doet Frans net kraken, Claas waagt stap op Chinese markt en nu is er zelfs vanuit vakbonden kritiek op de voorgenomen pensioensleeftijd van 63 jaar. Men vreest een golf van mensen die vroeg met pensioen gaan.

Duurzame energie

Duitse eco-stroom overbelast het Franse net

Europa’s grootste exporteur van duurzame energie wekt het op in overvloed. Nu kraakt het Franse stroomnet onder de vanuit Duitsland komende gesubsidieerde eco-stroom. De rest van Europa consumeert nog vlijtig atoomenergie.

Claas

Tractorfabrikant Claas zet stap op Chinese markt

De Duitse landbouwmachinebouwer Claas heeft de Chinese fabrikant Jinyee  voor een onbekend bedrag gekocht. Met de overname wil het bedrijf uit Westfalen in de Chinese markt voet aan de grond krijgen

Pensioensleeftijd

Zelfs vakbonden bekritiseren pensioensleeftijd van 63

De door minister van Werkgelegenheid Andrea Nahles nagestreefde pensioensleeftijd van 63 jaar na 45 jaar trouwe dienst ligt nu onder vuur. Verrassend genoeg komt de kritiek vanuit vakbonden en andere sociale partners. Ze vrezen een golf aan mensen die vroeg met pensioen gaan. Het zou bovendien oneerlijk zijn.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: