Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Nieuwe samenwerking tussen Gelderland en Noordrijn-Westfalen tegen verspilling van kennis en geld - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Nieuwe samenwerking tussen Gelderland en Noordrijn-Westfalen tegen verspilling van kennis en geld

Regelmatig doen kennisinstituten aan twee kanten van de grens hetzelfde onderzoek. Tegelijkertijd heeft het mkb geen toegang tot deze informatie en geen geld om zelf diepgravend onderzoek te doen. Om die kennis en bedrijven bij elkaar te brengen wordt donderdagmiddag in Arnhem het Agrologistiek Support Center (ASC) geopend. Het moet de samenwerking tussen Gelderland en Noordrijn-Westfalen verbeteren.

Het Agrologistics Support Center (ASC) wordt gefinancierd door provincie Gelderland en brengt organisaties als het Duitse Fraunhofer IML uit Dortmund en ontwikkelingsmaatschappij Oost NV uit Arnhem bij elkaar. Het werd donderdagmiddag geopend door minister Angelica Schwall-Düren (SPD) uit Noordrijn-Westfalen en de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze (VVD).

Tussen de instellingen als Fraunhofer en Oost NV in gaat ASC-netwerkmanager Ute-Bärbel Rangnick als een spin in het web functioneren. Ze is van Duits-Nederlandse komaf en spreekt zodoende beide talen vloeiend. “Op dit moment zie je dat kennisinstellingen als Fraunhofer en de Wageningse universiteit nog te vaak met bijna dezelfde dingen bezig zijn. Bovendien hebben we ondernemers uit de agrologistiek die als midden- of kleinbedrijf geen geld en tijd hebben om te innoveren. Het ASC wil de ervaring en kennis tussen bedrijven en instituten koppelen.”

Nieuw netwerk

Het is een nieuw soort van netwerken, zegt Rangnick. “We kennen al wel de netwerken tussen bedrijven onderling, maar dit initiatief is uniek.” Bedrijven kunnen haar bellen met een vraag, waarna ze hen in contact kan brengen met de juiste instelling of zelf een ‘kostenneutraal advies’ geeft. In eerste instantie gaat het vooral om bedrijven in de regio Gelderland en Noordrijn-Westfalen, omdat daar op dit moment de meeste bedrijven en ‘know-how’ zit.

Vragen

Rangnick verwacht dat ondernemers bij haar aankloppen met vragen over bijvoorbeeld de milieubelasting voor agro- en voedingsproducten, technologie om het kwaliteitsmanagement te verbeteren, informatiesystemen voor klanten en nieuwe manieren van verpakken. Ook wordt er advies gegeven op het gebied van kortere transportwegen en methodes om kwaliteit te waarborgen.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: