Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsland wil verbod riskant beleggen, Porsche sterkste merk en energieproject met Frankrijk

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsland wil riskante beleggingsproducten verbieden na faillissement Prokon, Porsche sterkste merk en Berlijn en Parijs plannen een nauwe samenwerking rond energiepolitiek.

Faillissement Prokon

Duitsland wil riskante beleggingsproducten verbieden na faillissement windpark Prokon

Het windkrachtconcern Prokon ging woensdag failliet. Aandeelhouders verliezen mogelijk veel geld. De reactie van de Duitse regering komt ongewoon snel: volgens de Süddeutsche Zeitung worden er plannen gemaakt om riskante beleggingsproducten in te perken of zelfs te verbieden.

Sterke Duitse merken

Porsche sterkste merk van Duitsland

Porsche is het sterkste merk van Duitsland, tenminste dat is de mening van 3000 managers. Bij de jaarlijkse enquête deden ook Audi en BMW het goed. Luchtvaartmaatschappij Ryanair viel veel plaatsen terug.

Energiewende

Berlijn en Parijs plannen een groot energieproject

Frankrijk en Duitsland willen rond energie nauwer samenwerken. Daarom wordt een project rond de optimalisatie van energie-opslag gepland. Als voorbeeld voor de Duits-Franse samenwerking geldt vliegtuigbouwer Airbus. Vanuit het eigen bedrijfsleven klinkt zware kritiek op de hervormingsplannen van energieminister Sigmar Gabriel. BASF, Bayer en Wacker Chemie vrezen op hoge kosten te worden gejaagd.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: